Jeg har prøvet at ringe mange gange

Jeg har prøvet at ringe til dig mange gange.

Jeg har prøvet at ringe til dig fra en telefonboks på Istedgade en regnvejrsnat hvor du blev glad og sagde at du savnede mig.

Jeg har prøvet at ringe til dig fra spisesteder og telefonbokse i fremmede land, og de ord, som vi altid har kendt virkede med samme styrke som tobak.

Jeg prøvede at finde en telefon en sensommer på Ærø hvor luften smagte af salt fordi du var forsinket og jeg troede at der var sket dig noget.

Jeg har prøvet at ringe til dig, men uanset hvad der bliver sagt, så slutter en telefonsamtale altid.

Jeg har prøvet at ringe til dig og opfundet mange situationer, brugt mange ord og givet mange undskyldninger og invitationer, men lige meget hjalp det.

Jeg har prøvet at ringe til dig og pludselig, et øjeblik, et mærkeligt øjeblik der altid vender tilbage til os, glemt at vi har været her før med vores evige, evindelige afslutninger.

Jeg har prøvet at ringe til dig, men du er optaget eller aldrig hjemme, så jeg gribes af den nærmeste, den værste forestilling der aldrig og alligevel får mig igennem natten.

Jeg har prøvet at ringe til dig med kirkeklokkerne i Danmarks ældste stenkirke i Smedegade i Roskilde en sen nat hvor kirkedøren var åben.

Jeg har prøvet ikke at ringe, men tanken om at ringe gentager sig i uendeligheder, så alle andre tanker til sidst er i mindretal og må indordne sig under den ene tankes tyngde.

Jeg har prøvet at ringe til dig, bare for at SLÅ denne ene tanke ud ad hovedet.

Jeg prøver nok at ringe en af dagene.

Denne tekst er skrevet til “Forglemmelse i glimt”, som var en forestilling af Det Anatomiske Teater. Den blev vist i Kulturfabrikkens udstillingshus “Under Dybbølsbro” fra 18.-27. februar 2000. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: